Behandeling van verwarmingswater - BWT Best Water Technology 

Behandeling van verwarmingswater

Bescherm uw radiatoren, leidingen en verwarmingsketel

 

Door de jaren heen is het ontwerp van verwarmingsketels steeds compacter geworden. De kleine verwarmingsoppervlakken die we vandaag de dag hebben, zijn het meest efficiënt, hoewel deze door hun geringe omvang wel vatbaarder worden voor defecten en storingen. Er kan alleen efficiënt energie worden afgegeven als we cycli, buffers, temperatuurniveaus, mengapparaten, besturingskleppen, pompen etc. hebben die goed af te stellen zijn. Ook behandeling van het verwarmingswater is een noodzaak, wil het verwarmingssysteem naar behoren werken. Als u uw verwarmingsinstallatie vult met hard water zal er zich in geen tijd kalkaanslag vormen.

 

BWT bescherming

Indien er in het centrale verwarmingssysteem standaard drinkwater wordt gebruikt, kan dit in huis leiden tot een aantal problemen. Het calcium dat in koud water is opgelost is aanvankelijk onzichtbaar, maar naarmate het water meer verwarmd wordt en in het verwarmingscircuit wordt gepompt, komt het calcium vrij en gaat kalk zich afzetten. Er vormt zich kalkaanslag in het verwarmingssysteem, wat leidt tot verstoppingen en storingen. Ook roest kan uw CV-systeem beschadigen. De lucht die als gevolg daarvan in het systeem stroomt, veroorzaakt geluid in de leidingen en zorgt ervoor dat er minder warmte wordt afgegeven door de radiatoren in de hoogstgelegen kamers in het gebouw. Als gevolg daarvan functioneert het hele systeem, tot aan de circulatiepomp toe, ondermaats. U zal mogelijk ook merken aan uw energiefactuur dat u energieverlies heet.

Want er is dus meer energie nodig om uw appartement of huis warm en knus te houden, omdat het calcium een laagje in de leidingen gaat vormen en als een soort isolatiemateriaal gaat functioneren. In dit geval is dit echter een minpunt: als er al een laagje van slechts 1 mm calcium op een warmteafgifteoppervlak zit, dan wordt de warmteafgiffe al met zo'n 80% verminderd, waardoor de effectiviteit en efficiëntie met tot wel 20% worden verminderd. Dit bewijst dat er uitsluitend onthard water of water met een laag zoutgehalte gebruikt moet worden bij de installatie en het gebruik van verwarmingssystemen.

 

Zonder kalkaanslag en verstoppingen is uw centrale verwarming veel effectiever

Met een eenvoudige maar efficiënte behandeling met vloeibare SoluTECH-producten zijn uw problemen in één klap verdwenen. Reiniging, bescherming en het herstellen van kleine lekken...dit kan allemaal met SoluTECH.

 

Een installateur in uw buurt

 

 

Installateur in uw buurt