BWT Rondomat DUO S1 - BWT Best Water Technology BWT Rondomat DUO S1
back

BWT Rondomat DUO S1

Productinformatie

 • Voor (deel-)ontharding van leidingwater voor woonhuizen en bedrijfspanden
 • Laag zout en spoelwater gebruik
 • DVGW gecertificeerd
meer productinformatie
Vraag het aan BWTDe BWT-medewerkers helpen u graag verder.Info aanvragen
Succesvol
Uw boodschap werd succesvol verzonden.
Sluiten
Niet succesvol
Er is een fout opgetreden!
Sluiten

BWT Rondomat DUO S – waterontharder die zich automatisch aanpast aan het verbruik

Afhankelijk van het werkelijke gebruik komt regelmatig stilstand voor, die uit hygiënisch oogpunt zo veel mogelijk vermeden moeten worden. Het probleem: om een kortstondig piekverbruik op te vangen, worden capaciteiten toegepast, die bij periodes van minder gebruik (weekend, vakantie e.d.) te groot zijn en tot hygiënische problemen kunne leiden. Tijd gestuurde regeneratie veroorzaakt tevens verhoogde kosten voor zout en spoelwater. Tegelijkertijd moeten aan alle voorwaarden die voor een duplex waterontharder nodig zijn, voldaan zijn.

De nieuwe Rondomat Duo S vindt hiervoor een oplossing; door de flexibele werkwijze, met behulp van twee ontharder kolommen van verschillende grootte. Een voor standaard gebruik, een voor opvangen van de piek. Het hart van deze installatie wordt gevormd door de Smart Meter, de intelligente watermeter, en de nieuwe Soft Control T (besturing met touch panel). Zij maken een automatische omschakeling mogelijk. De ontharder kolom reageert op veranderende druk en past de inzet van zout en spoelwater hierop aan. De gebruiker heeft door het instellen van de Hyg-functie tevens de mogelijkheid om stoptijden te minimaliseren. Na een zelf in te stellen maximum stoptijd wordt dan een hygiëne spoeling ingezet.

Naar keuze kan als optie een Aqua-Watch functie worden geactiveerd: een flow kleiner dan 60 l/u binnen 10 minuten activeert dan het alarm. BWT doseerpompen of een hygiëne set (tijdens inzuigen van het zout kan een doseerpop bijvoorbeeld chloordioxide doseren) kunnen direct op de elektronica aangesloten worden.

De eenvoudige elektrische aansluiting is door de gekleurde stekker verbindingen vooruitstrevend. Automatische mening, elektronische trafo met laag energieverbruik en de optionele aansluiting op eventuele GBS systemen zijn voor de Rondomat Duo S vanzelfsprekend

Op het uitgebreide touch panel kunnen alle gegevens aangegeven worden en zijn op USB op te slaan. De data van de laatste 24 uur kans bijvoorbeeld als diagram weergegeven worden.

De voordelen in een oogopslag:

Efficiënt bedrijf: de regeneratie wordt op basis van de druk gestuurd.

Dit maakt het mogelijk regeneratie tijd en waterbesparing tot wel 30% te realiseren.

Optimale aanpassing van capaciteit: de besturing bewaakt de regeneratie intervallen en verhoogd de capaciteit zolang tot de grens van 150% van de normale capaciteit bereikt is. de optimale afstand tussen beide wordt bepaald door het gewenste gebruik, efficiency en hygiëne eisen.

Adaptieve omschakeling: flow geregeld op de kolom die op drukverschil reageert.

Smart metering: intelligente meter met communicatie mogelijkheid

Hygiëne spoeling: instelbare, verbruiksafhankelijke hygiëne spoeling die stagnatie vermijdt

De BWT Rondomat DUO s-i is ook als industriële variant beschikbaar.

Highlights:

 • Compacte, volume gestuurde duplex waterontharder
 • Snelle montage en eenvoudige ingebruikname
 • Microprocessor gestuurd met touch panel
 • Efficiënt bedrijf door aan te passen programmering
 • Inclusief geïntegreerde bescherming tegen bacteriën volgens DIN RN 14743 en DIN 19636-100
 • Smart metering en soft control T besturing
 • Optimale hygiëne door gescheiden harskolommen en zoutvat
 • Incl. elektrolyse cel

 

De DVGW gecertificeerde Rondomat Duo S installaties zijn zeer geschikt voor variabele afnames en daarmee ideaal in te zetten voor ontharden van drinkwater voor woonhuizen en bedrijfspanden. De verschillende harsinhoud zorgt voor gering drukverlies. Door het automatische bijmengventiel is de gewenste hardheid individueel instelbaar.

De Rondomat DUO S is in 3 verschillende groottes beschikbaar:

 • S1: Flow bij <0,1°dH: 1,5 m³/h
 • S2: Flow bij <0,1°dH: 2 m³/h
 • S3: Flow bij <0,1°dH: 3 m³/h
Er is geen video beschikbaar
Er is geen download beschikbaar