BWT AQA perla duo - BWT Best Water Technology BWT AQA perla duo
back

BWT AQA perla duo

Productinformatie

 • 24 uur per dag, 7 dagen per week zacht water
 • Duplex-systeem: 2 aparte kolommen/ flessen
 • samenstelling
 • Een werking die het gebruik van grondstoffen terugdringt door optimaal zoutverbruik en maximale gebruiksvriendelijkheid
 • Geschikt voor huishoudens van 1-12 personen en voor 'piekverbruiken' in het huishouden
meer productinformatie
Vraag het aan BWTDe BWT-medewerkers helpen u graag verder.Info aanvragen
Succesvol
Uw boodschap werd succesvol verzonden.
Sluiten
Niet succesvol
Er is een fout opgetreden!
Sluiten

BWT AQA perla duo– zacht, parelachtig water van BWT, voor een beter welzijn

Stelt u zich eens voor dat u de kraan opendraait en dat er een zijdezacht, parelachtig BWT-water uitstroomt, dat uw handen en haren zacht aanvoelen. Iedere douche en ieder bad zal aanvoelen als een wellness-ervaring. Onthard water zal ook uw was zachter maakt.

Het zachte water beschermt uw badkamer en keuken

Kalkaanslag op de wanden, tegels en armaturen in de douche is niet alleen erg lelijk, maar het verkort ook de levensduur ervan. U kunt dit voorkomen met het zachte, parelachtige water van BWT, waarmee uw badkamer zijn schoonheid blijft behouden. Kalkaanslag kan zowel de leidingen als de rest van de sanitaire installatie beschadigen, met alle gevolgen van dien. Het installeren van een DVGW-gecertificeerde waterontharder of waterverzachter AQA Perla duo of AQA perla 5 -10 -20 is de aanbevolen manier om zacht water te verkrijgen. En dus ook te kunnen genieten van bescherming én comfort.

Zeer efficiënte technologie, voor meer gebruiksgemak

Net als alle andere waterontharders van BWT vindt de AQA-Perla zijn oorsprong in het ionenuitwisselingsproces. Het apparaat beschikt ook over vele technologische functies, zoals optimaal zoutverbruik, 'smart'-metingen en het multi-info touch screen, voor maximale gebruiksvriendelijkheid.

AQA perla maakt gebruik van een unieke, periodieke werkingsmodus voor duplex-waterontharders die de volume- en de hygiëneniveaus bijhouden. BWT optimaliseert de aangepaste werkingsmodus, hetgeen de werkingstijd van de onthardingskolommen aanzienlijk verkort. Dit houdt in dat iedere kolom door microprocessoren wordt aangestuurd en afzonderlijk met kortere intervallen wordt geactiveerd. Op deze manier wordt al het water dat niet voldoende onthard is om en om over beide kolommen verdeeld.

Door de minimale bedrijfstijd van de korte bedrijfsmodus bent u verzekerd van ultieme hygiëne en veiligheid. Als de vooraf ingestelde, resterende capaciteit bereikt is, wordt de werking door de eerste kolom overgenomen terwijl de tweede kolom overgaat op de regeneratiemodus. Dit betekent dat het water nooit lang in een en dezelfde kolom blijft zitten.

Zeer informatief en extreem gemakkelijk in het gebruik

Door de combinatie van intelligente zoutwaterextractie (precisie verzouting) en de druk gestuurde regeneratiepatronen verbruikt de werkingsmodus van het waterontharder AQA Perla duo de minste grondstoffen. Wanneer u de AQA Perla duo inschakelt, voert deze automatisch een test uit voor alle benodigde systeemfuncties. Daarnaast kan er na een lange periode van inactiviteit een hygiënische spoelbeurt ingesteld worden. Er kunnen ook herinneringen voor het onderhoud van de filter en de filtervervanging geprogrammeerd worden. De Aqua Watch-functie controleert de toevoer van huishoudelijk water op vertragingen: bijvoorbeeld wanneer die veroorzaakt wordt door een storing in het leidingstelsel van het huis. Indien er een storing of een ongebruikelijk waterverbruikspatroon wordt gesignaleerd, dan geeft het apparaat een waarschuwing.

Een Touch screen vereenvoudigt de werking en stelt de gebruiker in staat alle belangrijke systeemaspecten te raadplegen. Zo wordt bijvoorbeeld het doorstroomvolume in l/u weergegeven terwijl het systeem actief is en de resterende capaciteit in liters. Beide kunnen als staafgrafieken worden weergegeven. De grafieken bieden de installateur ook een gemakkelijke manier om zijn individuele contactgegevens, zoals zijn telefoonnummer, permanent als achtergrond op het scherm weer te geven.

Zachte, geld-besparende luxe

De nieuwe, slimme meterfunctie is interessant: hiermee worden alle verbruiks- en doorstromingsgegevens door de besturingsmicroprocessor vastgelegd, die vervolgens via een USB-interface afgelezen kunnen worden. Naast de verbruiksgegevens (maximale stroming in de afgelopen 24 uur, gemiddelde van de maximale stromingen), het zoutverbruik en het totale aantal regeneraties, kunnen de gebruikers hiermee voor iedere kalenderweek een weekprofiel aanmaken. Deze intelligente functies reduceren de gebruikskosten en verminderen het verbruik van zout en spoelwater.

De AQA perla voorziet tot wel 12 personen 24 uur per dag zonder tekorten van zacht water, zelfs tijdens de spitsuren in het waterverbruik. Bijvullen is slechts zelden nodig door de regeneratietank met een grote capaciteit van 50 kg. Gemiddeld verbruikt een huishouden van 4 personen 200 kubieke meter water per jaar. Bij een waterhardheid van 20 °dH en een waterontharding van 8 °dH, verbruikt de AQA perla duo ongeveer 88 kg zout per jaar. De regeneratietank hoeft maximaal twee keer per jaar bijgevuld te worden.

Hoofdkenmerken:

 • De ontharding of gedeeltelijke ontharding van drinkwater of niet-drinkbaar water, met behulp van een ionenuitwisselingsproces
 • Volautomatisch duplex onthardingssysteem
 • Soft Control T – de nieuwe, intelligente besturingsvorm
 • Multi-info touch screen, voor maximale gebruiksvriendelijkheid
 • 'Smart'-metingen - uw verbruikswaarden te allen tijde zichtbaar
 • Aqua Watch – alarmfunctie die ongebruikelijke patronen in het waterverbruik registreert
 • Zuinige regeneratie door optimaal zoutverbruik
 • USB-interface voor het overzetten van verbruiksgegevens
 • Opslagcapaciteit voor regeneratiestoffen van 50 kg
 • DVGW-certificering
Er is geen video beschikbaar
Er is geen download beschikbaar