BWT Rondomat HVD - BWT Best Water Technology BWT Rondomat HVD
back

BWT Rondomat HVD

Productinformatie

  • Zeer efficiënte waterontharder (capaciteit: 840-3360 m³ x °dH, afhankelijk van het type)
  • Minimaal zout- en waterverbruik
  • Lage exploitatiekosten door precisieverzouting (met een snelle amortisatie als gevolg)
meer productinformatie
Vraag het aan BWTDe BWT-medewerkers helpen u graag verder.Info aanvragen
Succesvol
Uw boodschap werd succesvol verzonden.
Sluiten
Niet succesvol
Er is een fout opgetreden!
Sluiten

BWT’s HVD-reeks waterontharders wordt gebruikt voor het ontharden of het gedeeltelijk ontharden van ongezuiverd water voor industriële en procestoepassingen. De onderdelen van de waterleidinginstallatie en het waterleidingsysteem die daaraan verbonden zijn, worden vakkundig beschermd tegen storingen en schade als gevolg van kalkaanslag.

Zeer efficiënte technologie, voor een hogere productie

De volumegestuurde HVD-ontharders zijn ontworpen voor een betrouwbare, veilige en zuinige werking. Volumegestuurde systemen benutten hun totale capaciteit alvorens de automatische regeneratie en de schakeling tussen de onthardingskolommen te activeren. Ook leveren de systemen onthard water tijdens het regeneratieproces, hetgeen een constante werking mogelijk maakt.

De HVD-systemen functioneren op basis van een tegenstromingsproces, waarbij het water van beneden naar boven door de harskolommen stroomt. De regeneratie vindt juist in de tegenovergestelde richting plaats. Dit resulteert in een zeer laag zout- en waterverbruik. De tanks, zouthouders en structuur van de installatie kunnen naar eigen inzicht worden geïnstalleerd. Deze systemen worden bestuurd door een programmeerbare logica-besturing (PLC), waarvan de parameters voor het functioneren op ieder gewenst moment kunnen worden aangepast. Dankzij het geïntegreerde scherm kunt u de functioneringsgegevens gemakkelijk bekijken.

Het spoelwater wordt bestuurd door een geïntegreerde conductiviteitsmeter, die het volume van het spoelwater met 25-35% reduceert. De meter bestuurt het spoelwater en stopt automatisch het regenereren zodra de ionenuitwisselingshars gereinigd is.

Hoofdkenmerken

  • Wateronthardingsyssteem met precisieverzouting op basis van conductiviteit
  • Geschikt voor watertemperaturen tot 35° C
  • Werkingsdruk: maximaal 10 bar
  • Lage bedrijfskosten door het lage verbruik van water (reductie van tot wel 80%) en zout (reductie van tot wel 30%)
  • Standaardwerking met zouttabletten en, indien nodig, fijn zout of een externe preparatie van zout water
  • Milieuvriendelijk

 

De HVD-reeks waterontharders is verkrijgbaar in de formaten 300, 450, 650, 900 en 1,200 – afhankelijk van de benodigde capaciteit.

Er is geen video beschikbaar
Er is geen download beschikbaar