Doseertechnologie - BWT Best Water Technology 
BWT-Mineraaldosering

Doseerpompen

BWT Mineraaldosering
de ultieme oplossing voor ‘agressief' water

Regenwater wordt in de atmosfeer verrijkt met koolstofdioxide (koolzuur). Als het regent en het water in de bodem sijpelt, komen er vanuit dit koolzuur waardevolle mineralen in de bodem terecht, zoals calcium en magnesium. Hoe meer koolzuur er in het regenwater zit, des te meer calcium het grondwater uit de calciumrijke bodem kan halen. Dus: hoe kleiner de hoeveelheid calcium in de grond, des te kleiner de hoeveelheid calcium in het grondwater. Er ontstaat echter een overvloed aan koolzuur, waardoor het water 'agressief' wordt en in staat is om metalen stoffen aan te vallen (met name verzinkte leidingen).

 

Dit veroorzaakt op zijn beurt weer een gevaarlijke vorm van corrosie, die echter voorkomen kan worden door de juiste mineralen aan het water toe te voegen. Het mineralendoseringssysteem van BWT houdt enerzijds het overtollige koolzuur vast en zet anderzijds het overtollige calcium (= overtollige hardheid) in het water vast. Dat wil dus zeggen dat uw leidingen volledig beschermd zijn tegen corrosie en kalkaanslag.

 

BWT Mineraaldosering

 

De juiste dosering met doseerpompen

De doseerpompen van BWT beschermen uw leidingen o.a. tegen roest. Deze pompen zorgen met name voor de juiste mineralendosering in het water en voorkomen corrosieproblemen. De mineralen die aan het water worden toegevoegd vormen een laagje aan de binnenkant van de leiding, waardoor het koolzuur in het water het metaal niet kan aanvallen. De doseerpompen van BWT worden aangestuurd met een ingebouwde watermeter. Voorafgaand aan het doseren dient er een wateranalyse van het water te worden uitgevoerd.

 

Voedselkwaliteit voor optimale veiligheid

Conform de hygiënenormen voor voedsel mag er slechts een beperkte hoeveelheid fosfaat aan drinkwater worden toegevoegd om de vorming van aanslag en roestschade te voorkomen. De doseringsingrediënten van BWT worden conform alle geldende voedselnormen getest. BWT garandeert dat de fosfaten, in overeenstemming met de strenge nationale en internationale wetgevingen, regelmatig aan de meest rigoureuze tests worden onderworpen om er zeker van te zijn dat we aan de strengste veiligheidsnormen voldoen. Wij staan u graag bij met het nodige advies.

 

Een installateur in uw buurt

 

 

Installateur in uw buurt