Industriële waterbehandeling - BWT Best Water Technology 

Innovatieve watertechnologieën die aan de hoogste eisen voldoen

Mensen kunnen niet overleven zonder water, maar dat geldt ook voor commerciële en industriële organisaties. Of het nu gaat om een klein kantoortje, een agrarisch bedrijf of een supermarkt: ze zijn allemaal afhankelijk van water, al gaat het maar om drinkwater of water in keukens, wasruimtes of verwarmingssystemen. In sommige branches is water van topkwaliteit een voorwaarde voor de levensvatbaarheid van de bedrijfsvoering, de gezondheid van de mensen die er werken en/of het commerciële succes. 


Een goed voorbeeld hiervan is de voedselsector. Daarin bepaalt namelijk de kwaliteit van het water of een ervaren fijnproever, met restaurantkeuze te over, een restaurant van topklasse of toch een wat bescheidener zaak bezoekt, aangezien voor velen de ultieme afsluiting van een heerlijk diner bestaat uit een echte, Italiaanse espresso. Zelfs het legendarische crèmelaagje op een kopje espresso kan alleen ontstaan door het gebruik van water van perfecte kwaliteit. 


Ook voor de gemeentelijke waterbedrijven is perfectie een absolute voorwaarde: deze zijn namelijk verantwoordelijk voor de levering van onbesmet, schoon en veilig drinkwater aan hele gemeenschappen en steden. 


In de voedsel- en drankenbranche staat of valt de productkwaliteit met de kwaliteit van het ongezuiverde water dat gebruikt wordt voor uiteenlopende productie- of vultoepassingen in de brouw-, vruchtensap- en zelfs de mineraalwatersector.  


Waarschijnlijk ligt de belangrijkste toepassing van water in de gezondheidszorg en de ziekenhuizen, en in het bijzonder de farmaceutische en biotech-branches. Hier staan namelijk levens op het spel, of het water nu wordt gebruikt in een operatiekamer, een laboratorium of een dialyseafdeling, als een belangrijk element bij de productie van geneesmiddelen of als het voornaamste hulpmiddel voor het reinigen van verpakkingsmaterialen. Om deze reden worden in deze sectoren de strengste normen nageleefd als het gaat om de zuiverheid en steriliteit van water. Hier kan alleen volledig aan voldaan worden met de meest geavanceerde waterzuiveringstechnologieën. 


BWT – voor uw veiligheid, gezondheid en commercieel succes 

Al vele tientallen jaren maakt BWT zijn reputatie waar als betrouwbare partner in alle facetten van de waterzuivering, met name wanneer een enorme hoeveelheid ervaring, technische innovatie en gespecialiseerd en hooggeschoold personeel absolute voorwaarden zijn voor een samenwerking die voor beide partijen goed uitpakt. Onze gespecialiseerde ervaring, ons arbeidsethos en het persoonlijke contact (of het nu gaat om de technische, ecologische of economische aspecten) vormen de pijlers voor het vertrouwen dat vele tevreden en succesvolle klanten in BWT hebben gesteld.