Gespecialiseerde soorten proceswater - BWT Best Water Technology 
BWT Process water treatmentThanks to years of know-how BWT offers the
appropriate water treatment solution for
special applications in commerce and industry.

Speciale types van proceswater

Speciale toepassingen in handel en industrie

 

Voor specifieke, technische uitdagingen kunnen op maat gemaakte oplossingen in de vorm van watertoepassingen vereist zijn. Dankzij onze jarenlange ervaring bestrijken wij een erg breed scala aan toepassingsgebieden: van laboratorium- en proceswater, houtdroogsystemen, proceswaterfiltering en dierenfokkerijen tot aan afvalwaterneutralisatie.

 
Speciale types van proceswater

 

 

Labo- en spoelwater

De samenstelling van water varieert enorm van regio tot regio. Mineralen, die als voedingsstoffen erg belangrijk zijn voor water, kunnen een probleem vormen als het water voor wassen of spoelen wordt gebruikt. Opgelost in water zijn deze mineralen onzichtbaar, maar als ze opdrogen worden ze zichtbaar in de vorm van watervlekken, die uw servies en het binnenwerk van technische apparatuur kunnen beschadigen.

 

BWT biedt een serie oplossingen voor de beste spoelresultaten:

  • In laboratoria
  • Voor het wassen van glazen en servies in de horeca (servies, bestek en glaswerk)
  • Voor technische productieprocessen 
     

 

Welke waterzuiveringstechnologie per geval het beste kan worden toegepast, hangt af van de volgende factoren:

  • De kwaliteit van het water ter plaatse

  • De toepassingsmogelijkheden van het behandelde water

 

Voor het wassen van glazen, het onderhouden van laboratoriuminstrumenten en diverse andere technische en medische toepassingen, alsook voor het schoonmaken van hoogwaardige oppervlakken, is water met een laag zoutgehalte het beste.

In tegenstelling tot drinkwater bevat water in zijn meest zuivere vorm geen toegevoegde stoffen als zouten, calcium, contaminanten en ionen. Dit water is ongeschikt voor consumptie, aangezien het geen zouten en mineralen bevat die essentieel zijn voor het lichaam. 'Zuiver water' is echter wél van cruciaal belang bij de productie van bijvoorbeeld bepaalde medicijnen, micro-elektronen, glas en bepaalde dranken.

In laboratoria dient er een constante aanvoer van hoogwaardig en zuiver drinkwater te zijn voor belangrijke analysetoepassingen. Dit water is niet alleen nodig voor reinigen en spoelen, maar ook als oplosmiddel en dragende vloeistof.

Er bestaat diverse apparatuur voor de verschillende kwaliteitsstadia en -dimensies, al naargelang het desbetreffende toepassingsgebied. Voor speciale toepassingen kunnen we u ook op maat gemaakte oplossingen aanbieden.


Veiligheidsfiches

Maak een afspraak voor
uw wateranalyse

 

Informatieaanvraag

Voornaam* 
Naam* 
Email *
Telefoon *
Uw bericht *
Gelieve alle verplichte velden in te vullen