Koelwater - BWT Best Water Technology 

Koelwater en airco

BWT biedt u de perfecte oplossing voor
zuiver water in koeltorens en airco's


Gesloten koelcircuits
Over het algemeen is onthard of gedemineraliseerd water geschikt als suppletiewater voor gesloten koelcircuits. Afhankelijk van de waterkwaliteit en de werkingsomstandigheden is het mogelijk dat eveneens een chemische waterbehandeling nodig is.

Open re-coolingsystemen (alle systemen met koeltorens of condensors)
Doordat er in koeltorens alleen zuiver water verdampt, neemt het zoutgehalte in het circulatiewater constant toe. Een overmatig zoutgehalte kan leiden tot afzettingen en corrosie in de koeltoren en leidingwerk. Ook kan het systeem ontregeld raken als gevolg van een bacteriologische bevuiling en stofdeeltjes. Om deze reden is een kwalitatieve waterbehandeling vrijwel altijd noodzakelijk. Deze waterbehandeling zorgt er niet alleen voor dat de koeling verzekerd is, maar zorgt er eveneens voor dat het rendement van de koeling zo hoog mogelijk is.

Berekeningen worden gemaakt op basis van de Ryznar index. Andere limiterende factoren zijn meestal bepaald door de fabrikant.

Bij een onaangepaste behandeling, kunnen de volgende storingen optreden:

  • Slechte warmte- of koudeoverdracht
  • Toenemende druk door plaatselijke vernauwingen
  • Verstoppingen van uitlaatstukken, kleppen en koelleidingen

 

Dit kan leiden tot:

  • Hoger energie- en waterverbruik
  • Storingen en onderbrekingen in de productie
  • Meer onderhoudswerkzaamheden
  • Zware beschadigingen aan systeemonderdelen

 

Water in airco’s en luchtbevochtigers.

Doordat de mens een bepaald minimum aan luchtvochtigheid nodig heeft, wordt in vele gebouwen gebruik gemaakt van luchtbevochtigers in de aircosystemen. Onvoldoende of slecht geïmplementeerde luchtvochtigheid vormt een ernstige bedreiging voor de gezondheid en het comfort van de bewoners in het gebouw.

Bij luchtbevochtiging is er sprake van diverse processen. Bij elk proces is het van cruciaal belang dat het bevochtigingswater correct behandeld wordt. Om hiervoor te zorgen, worden omgekeerde-osmosesystemen voor het ontzouten van drinkwater steeds populairder; in sommige gevallen worden deze zelfs al meegeleverd bij desinfectiesystemen.

Wij bieden u technische ondersteuning - vanaf de projectplanning voor betrouwbare en kostenefficiënte systemen tot aan het regelmatige onderhoud van de geïnstalleerde systemen.

Contacteer ons voor verdere informatie op het nummer 02/758 03 10.


Veiligheidsfiches

Maak een afspraak voor
uw wateranalyse


 

Informatieaanvraag

Voornaam* 
Naam* 
Email *
Telefoon *
Uw bericht *
Gelieve alle verplichte velden in te vullen