Doseertechnologie - BWT Best Water Technology 

Doseertechnologie

Wanneer tijdens het (partiële) wateronthardingsproces kalk wordt verwijderd, wordt de natuurlijke kalk-koolzuurbalans verstoord. Als gevolg van vrij koolzuur wordt het water 'agressief', waardoor roest kan ontstaan, met name in gegalvaniseerde leidingssystemen, met gevaarlijke corrosie als gevolg.

Dit probleem kunt u oplossen door geschikte mineralen toe te voegen – met BWT´s mineraaldosering leggen de mineralen enerzijds het overtollige koolzuur vast en vangen anderzijds alle in het water achtergebleven calcium op (resterende hardheid). Met de BWT-doseerpompen kunt u een exacte hoeveelheid mineralen aan water toevoegen.

 

Doseertechnologie

 

De correcte dosering met doseerpompen
De doseerpompen helpen uw leidingen te beschermen; voornamelijk bij het aanpakken van corrosieproblemen. Als een mineraal aan water wordt toegevoegd, hecht het zich vast aan de binnenkant van de leidingen en gaat dit de corrosieve werking van het koolzuurwater op het metaal tegen. Er worden middelen in specifieke doseringen naar het water in de boiler en de verwarming, het koelingswater en andere technische applicaties gepompt, waardoor de doorlopende en ononderbroken werking van de systemen gewaarborgd blijft.

 

Wanneer u een ionenuitwisselaar gebruikt, dient u benedenstrooms van het onthardingssysteem een doseerpomp te installeren. De doseerpompen van BWT worden aangestuurd met een ingebouwde watermeter.
Toevoegen van doseringsmiddelen aan het water (mineraaldosering)
In drinkwater zijn, conform de voedselwetgeving, beperkte hoeveelheden fosfaten toegestaan om de vorming van kalkaanslag en corrosieschade tegen te gaan. De mineraaldoseringsmiddelen van BWT worden getest volgens de geldende voedselwetgeving. De strikte nationale en internationale reglementen zorgen ervoor dat de fosfaten bij BWT regelmatig worden onderworpen aan de meest strenge controles om aan de hoogste normen omtrent gezondheid en veiligheid te voldoen.

Informatieaanvraag

Voornaam* 
Achternaam* 
Email *
Telefoon *
Uw bericht *
Gelieve alle verplichte velden in te vullen