UV-sterilisatie - BWT Best Water Technology 

UV-Sterilisatie

Een milieuvriendelijke reductie van ogenen met de desinfectiesystemen van BWT

Vandaag de dag is het mogelijk om in toenemende mate processen zonder gebruik van chemicaliën te implementeren. Voor de mens is drinkwater de belangrijkste voedingsstof. Het drinkwater is aan allerlei reglementen gebonden, om schadelijke gevolgen voor de gezondheid en het welzijn van de consument te voorkomen. Het belangrijkste vereiste is dat drinkwater geen ogenen bevat en geen bedreiging voor de gezondheid vormt. De desinfectiesystemen van BWT bieden u een breed portfolio aan producten voor gezuiverd water, die bij vele toepassingen gebruikt kunnen worden.

 

UV-sterilisatie

 

 • Ventilatiesystemen
  De lucht die zich in een kamer bevindt en hergebruikt wordt, is vaak een bron van infecties. Als gevolg daarvan verdienen luchtwassers en luchtbevochtigers speciale aandacht. De UV-desinfectie, die toegepast wordt in het PairOx-systeem van BWT, vormt een bijzonder efficiënt desinfectieproces zonder schadelijke neveneffecten. Niet alleen wordt de hoeveelheid aanwezige ogenen (zoals legionella) in bevochtigingswater verminderd, maar ook wordt de slijmlaag hierdoor vernietigd.

 • Koeltorens
  Vaak worden op onregelmatige basis biociden aan koelingswater toegevoegd om het ogeengehalte te verlagen. Er bestaan echter ook alternatieve, meer milieuvriendelijke desinfectiemethoden, zoals Coolzon, waarbij ozon aan het koelingswater wordt toegevoegd.

 • UV-desinfectie in de voedsel-, dranken- en farmaceutische branche
  Het water dat gebruikt wordt voor de productie van dranken, voedsel en farmaceutische producten dient te voldoen aan de geldende juridische en hygiënische normen. Ook verwacht de consument een lange levensduur van de producten die hij koopt. Met UV-desinfectie wordt de microbiologische veiligheid van het productiewater gegarandeerd.

 • Ogeenloos proceswater
  Bij veel processen is het gebruik van ogeenloos water vereist. Door UW-desinfectie met een navenant hoge UVC-dosering wordt de vereiste ogeenreductie bereikt.

 • Ogeenloos, ultrazuiver proceswater
  Tijdens de productie van ultrazuiver water wordt - zowel vóór als ná de daadwerkelijke waterzuivering - op diverse punten UV-desinfectie toegepast om de sporadische intrede van ogenen te voorkomen.

 • Legionellapreventie in warmwatercircuits
  In warmwatercircuits ligt het risico van besmetting met legionella altijd op de loer: dit kan leiden tot ernstige ziekten, die soms zelfs fataal kunnen aflopen. Dit kan voorkomen worden met behulp van systemen die ontworpen zijn om de legionellabacteriën in aangetaste warmwatercircuits te vermijden, doden en/of verwijderen, in combinatie met het professioneel advies van onze experts en adviseurs. 
   

Informatie over Legionella

Informatieaanvraag

Voornaam* 
Achternaam* 
Email *
Telefoon *
Uw bericht *
Gelieve alle verplichte velden in te vullen