Omgekeerde osmose - BWT Best Water Technology 
BWT-omgekeerde osmosePuur water voor een efficiënte werking en productieproces.

Omgekeerde osmose

Zuiver water: een voorwaarde voor de beste resultaten  

 

Water zonder ogenen en contaminanten en met een lage geleidbaarheid is een vereiste voor glazenwasmachines, luchtbevochtigers, laboratoriumapparatuur en diverse medische en technische apparatuur. Dat geldt ook voor efficiënte arbeids- en productieprocessen, zeker nu de wettelijke bepalingen en regelgevingen op dit gebied steeds strenger worden. En dus dient water met behulp van filtratie en ontharding gezuiverd te worden, om de kwaliteit van het beschikbare onbehandeld water te verbeteren. 


Dit geeft de kwaliteit van de producten en de resultaten die daarmee behaald worden op zijn beurt een enorme boost. Omgekeerde osmose is de oplossing hiervoor.

 

Omgekeerde osmose

 

Wat is omgekeerde osmose?

Bij omgekeerde osmose wordt water onder druk door een membraan gepompt. Hierbij worden de watermoleculen doorgelaten, terwijl de vreemde stoffen, zoals zouten, organische onzuiverheden, deeltjes en bacteriën, worden opgevangen. Dit proces verwijdert alle virussen, bacteriën en stoffen uit het water die de kleur, smaak en geur van het water beïnvloeden. Omgekeerde osmose resulteert uiteindelijk in zuiver water.

In de ´online´-versie wordt het zuivere water in een membraantank opgeslagen en vervolgens aan de consumenten geleverd. In de ´offline´-versie wordt het zuivere water vanuit een zuiverwatertank geleverd met behulp van een stuwpomp.

Afhankelijk van de toepassing zijn er specifieke componenten nodig voor de juiste werking van een omgekeerde-osmosesysteem. 


De waterexperts van BWT geven u hierover graag advies. Het is ons een genoegen om u te helpen zoeken naar de ideale zuiveringsoplossing.

 

Informatieaanvraag

Voornaam* 
Naam* 
Email *
Telefoon *
Uw bericht *
Gelieve alle verplichte velden in te vullen