Elektrodeïonisatie - BWT Best Water Technology 

Elektrodeïonisatie

Elektrodialyse is een membraanproces dat toegepast wordt om ionen te scheiden. In tegenstelling tot andere membraanprocessen vormt een elektrisch veld de kern van de elektrodialyse, in plaats van een drukverschil. Tijdens dit proces worden de ionen uit het water verwijderd, zodat het uiteindelijk geheel ontzout wordt.

De kern van onze deïonisatiesystemen bestaat uit de gepatenteerde SEPTRON® EDI-module. Dit is de enige EDI-module in Europa waarin de spiraalwikkels de voornaamste taak van het systeem uitvoeren: het bereiken van de hoogst mogelijke zuiverheid in het water. Het principe is gestoeld op elektriciteit in plaats van chemie, waarbij het water in een kamer met ionenwisselaars wordt gestuwd. Als gevolg van de elektrische spanning van de elektroden, worden geladen ionen als natrium en chloor in een concentratiekamer gestuwd, waar ze vervolgens uit worden gespoeld. Deze elektrochemische ontzoutingsmethode is een door BWT gepatenteerd proces. Omdat er geen chemicaliën worden gebruikt, is dit proces bovendien niet belastend voor het milieu.

Met behulp van de SEPTRON®-technologie ontvangt u water van de beste kwaliteit en met de laagst mogelijke conductiviteit en een hoog microbiologisch zuiverheidsgehalte. U bent verzekerd van schoon en veilig water door de aansluit- en connectieblokken zonder dode ruimte en het full-fit-concept. Alle zuiveringsstadia, van de filtratie tot de elektrische ontzouting, zijn samengevoegd in één compacte unit.

Voordelen:

  • Water van de hoogste kwaliteit, in overeenstemming met de normen voor ultrazuiver water, voor diverse toepassingen.
  • Compact en handig: past in ieder laboratorium doordat het slechts weinig ruimte inneemt.
  • Gebruiksvriendelijk en onderhoudsarm

 

Informatieaanvraag

Voornaam* 
Naam* 
Email *
Telefoon *
Uw bericht *
Gelieve alle verplichte velden in te vullen