Batibouw 2019 - BWT Best Water Technology 

BWT: de roze motor voor al het water bij je thuis

21.2.2019 14:00  

 

Waterbehandelingsspecialist BWT, sinds kort ook sponsor van de opvallend roze Forze VIII-auto – een racewagen die volledig op waterstof rijdt en ook op de Batibouwstand van BWT te zien zal zijn – gaat er al langer prat op dat zijn oplossingen niet enkel water verzachten, kalk in het water neutraliseren, magnesium toevoegen aan kraantjeswater, maar dat ze stuk voor stuk een stapje verder gaan dan traditionele waterbehandelingstoestellen om je kraan die ‘extra roze motor’ te gunnen. Wat die ‘roze motor’ precies betekent, ervaar je op de BWT-Batibouwstand nr 7304. Je kan er gratis de hardheid van jouw water laten bepalen, het verschil ervaren van zijdezacht water t.o.v. hard water en komen proeven van verschillende soorten kraantjeswater. Of je kan er kennis maken met de vernieuwde waterverzachters AQA Perla C en Perla Silk, met de drinkwaterfilter AQA Drink, en met de nieuwe regenwaterfilters uit het Pluviogamma: 4 producten waarmee je gegarandeerd vanuit pole position in je waterbehandelingstraject vertrekt.BWT: op elk vlak de nummer 1 in waterbehandeling


Met behulp van vooruitstrevende methoden werkt BWT (Best Water Technology) voortdurend aan nieuwe processen en materialen om waterbehandelingsoplossingen te ontwikkelen die ecologisch en economisch verantwoord zijn. Precies ook daarom dat BWT investeerde in de verdere ontwikkeling van de Forze VIII-auto door Delftse studenten: de allereerste raceauto die op waterstof kan rijden o.a. dankzij de BWT’s membraantechnologie.


Met deze wagen kan je op de Batibouwstand van BWT in primeur kennis maken, net als met de vele waterbehandelingsoplossingen die BWT ook jou aanbiedt, om het milieu en je portemonnee te sparen. Oplossingen die op elk vlak net een stapje verder gaan dan die van andere merken.


Zo kan je ervan op aan dat een waterverzachter van BWT garant staat voor een minimaal water- en zoutverbruik tegen een maximaal rendement, dat de kalkneutralisatietechnologie van BWT als eerste het werkzaamheidscertificaat van het officiële Duitse testinstituut DVGW ontving en een werkingsefficiëntie kent die tot op heden onovertroffen is, en dat een BWT-drinkwaterfilter steevast ook extra magnesium toevoegt om je drinkwater extra lekker en extra gezond te maken.

 

Waterverzachters AQA Perla C en budgetvriendelijke Perla Silk

 

BWT-waterontharders zetten hard water om in zijdezacht water: hét geheim bij uitstek voor een zachte huid en glanzend haar, voor een langere levensduur van sanitaire toestellen en voor een aanzienlijke besparing op zeep- en wasproducten. En broodnodig ook. Want in tal van regio’s is het water dat uit de kraan komt veel te hard.

 

Benieuwd hoe hard het water bij jou thuis is? Vraag voor de Batibouwbeurs je gratis wateranalysekit aan op www.bwt.be, vul het met water en laat op de Batibouwstand van BWT een gratis wateranalyse uitvoeren. Op basis van de resultaten krijg je dan persoonlijk advies over welke waterbehandelingsoplossing het best aansluit bij jouw behoeften.

 

En dat kan een waterverzachter uit het uitgebreide bestaande gamma van BWT zijn, of één van de 2 waterverzachters die BWT op Batibouw in de kijker plaatst: de nieuwe Perla Silk voor, de meest compacte en budgetvriendelijke waterontharder van BWT, en de vernieuwde versie van zijn paradepaardje BWT AQA Perla, de meest verkochte waterverzachter van BWT: de AQA Perla C, waarop je tijdens de Batibouwbeurs van een cashback van 125 euro kan genieten.

 

Beide waterontharders zijn zeer gebruiks- en onderhoudsvriendelijk, worden gratis in dienst gesteld door BWT en verzachten het water met een maximaal rendement. Wat AQA Perla onderscheidt van de Perla Silk is dat de harskolom in de AQA Perla zichzelf op een een intelligente manier regenereert met regeneratiezout, op basis van het dagelijks waterverbruik van het gezin. De BWT AQA Perla gaat dus enkel zacht water bijmaken dat verbruikt is. Bovendien vindt bij AQA Perla bij elke regeneratie ook een ontsmetting plaats, wat je waterontharder nog hygiënischer maakt.

 

Nieuw aan de AQA Perla C die BWT op Batibouw voorstelt – een upgrade van de ‘gewone’ AQA Perla – is het feit dat het water- en zoutverbruik van het toestel vanaf nu ook uitgelezen kan worden via een bluetooth-app die gratis downloadbaar is in Google Play Store (voor Android) en in de Apple Store (voor IOS).

 

BWT AQA Perla 5 – 10 – 20 C is verkrijgbaar via je BWT-installateur (zie lijst op www.bwt.be). Richtprijs: € 1.950 (incl. indienstelling, excl. btw en installatie). Het pack BWT Perla Silk 10 - 15 is eveneens verkrijgbaar via je BWT-installateur. Richtprijs : € 1.310 (incl. filter, aansluitslangen, aansluitmodule en indienststelling, excl. btw en installatie)

 

Een alternatief om kalk te bestrijden…het bestaat!

 

Kalk bestrijden kan met een waterverzachter, maar kan ook via de kalkneutralisatietechnologie waarin BWT met zijn AQA total al 20 jaar pionier is en waarvoor het bedrijf in 1999 als eerste het werkzaamheidscertificaat van het officiële Duitse testinstituut DVGW kreeg.

 

Tot op heden is de werkingsefficiëntie van de BWT AQA Total Energy, die met een minimaal stroomverbruik elektrische impulsen afgeeft die het calcium dat in het water opgelost is omvormen tot ontelbare minuscule kalkkristallen en zo komaf maakt met kalkaanslaag in leidingen, boilers en douchekoppen en met corrosie op leidingen uit gegalvaniseerd staal onovertroffen.

 

Vergeleken met een waterontharder verbruikt de BWT AQA Total Energy geen zout, is er geen afvoer nodig voor spoelwater en blijft het water alle essentiële mineralen bevatten. Want in tegenstelling tot een waterontharder maakt een kalkneutralisator komaf met kalkaanslag maar niet met calcium, noch met andere gezonde mineralen die ons kraantjeswater zitten.

 

Meer zelfs… Het unieke aan de AQA Total Energy is dat het toestel zelfs extra magnesium aan het water toevoegt, waardoor het drinkwater uit de kraan extra gezond en extra lekker wordt. Magnesium is immers niet alleen een essentieel mineraal waaraan veel mensen een tekort hebben, het is ook een smaakdrager.

BWT AQA Total Energy is verkrijgbaar via je BWT-installateur (lijst op www.bwt.be). Richtprijs: € 1.008, 37 (excl. btw en installatie)

 

Drinkwaterfiltercartouche AQA Drink

 

Conventionele drinkwaterkannen en filters onder het aanrecht verminderen de hoeveelheid kalk in kraantjeswater, halen er zware metalen als lood en koper uit, en zorgen ervoor dat substanties zoals chloor, die de smaak en de geur van het water aantasten, worden geëlimineerd. Met dit nieuwe filterelement, de AQA drink, wordt er aan ultrafijne filtratie gedaan, om zo bacteriën geen kans te geven.

 

BWT AQA drink is verkrijgbaar via je BWT-installateur (lijst op www.bwt.be) Richtprijs; € 179 (incl. btw en excl. installatie)

 

Recupereer je regenwater nog hygiënischer

 

BWT lanceert op Batibouw ook nieuwe Pluvio-regenwaterfilters die ervoor zorgen dat je je regenwater kan hergebruiken als water voor toilet, wasmachine, tuinirigatie enz., door in drie stappen vuildeeltjes, geur en kleur uit het water te filteren. De Pluvio 500 HYGIENE bijvoorbeeld is speciaal behandeld om zo bacterievorming bij langere stilstand van water tegen te gaan. Ook de speciale filterelementen zorgen voor extra hygiëne.

 

Richtprijs: € 175 (excl. btw en installatie)