Het bedrijf - BWT Best Water Technology 

Het bedrijf BWT

BWT – For You and Planet Blue. - dit geeft onze missie weer: het ontwikkelen van milieuvriendelijke en zuinige waterzuiveringsproducten en -dienstverlening. Dit is de taak die we bij de oprichting van ons bedrijf, in 1990, op ons hebben genomen. Sindsdien zijn de producten en diensten van BWT wereldwijd van toonaangevend belang geweest voor de technologie - vandaag de dag is de Best Water Technology Group de Europese marktleider in watertechnologie.

De meer dan 3800 werknemers van het bedrijf hebben zich ten doel gesteld alle klanten - of het nu gaat om privéhuishoudens, de industrie, de handel, het hotelwezen of de gemeenschap - te voorzien van de grootst mogelijk veiligheid, hygiëne en gezondheid bij hun omgang met water - de bron van leven - door middel van innovatieve, economische en ecologische verwerkingstechnologieën.

 

BWT biedt producten, waterzuiveringssystemen en dienstverlening aan voor:

  • drinkwater
  • water voor de farmaceutische branche en proceswater
  • behandeling van centrale verwarming 
  • water in boilers en koelingssystemen
  • water in airco's

 

De innovatiecentra van BWT zijn pioniers op het gebied van technologie. Om deze leidende positie vast te houden onderzoekt, ontwikkelt en optimaliseert men voortdurend filtratieprocessen, filtermedia en ionenuitwisselingssystemen voor demineralisatie, ontharding en koolstofverwijdering. Dezelfde onderzoeken, ontwikkelingen en optimalisaties vinden plaats voor membraantechnologieën (micro-, ultra- en nanofiltratie, omgekeerde osmose), zuivere-stoomgeneratoren, zuiverwaterdestillatie, UV-systemen, ozongeneratoren, ionenuitwisselingsmembranen, elektrolyse, elektrodialyse, elektrodeïonisatie, chloordioxidegeneratoren en doseerpompen.

 

Voorgenoemde processen en producten worden wereldwijd ingezet om water van uitstekende kwaliteit te creëren. Met zijn unieke en hoogwaardige membranen voor brandstofcellen en batterijen draagt BWT bij aan het ontwerp van een schone en duurzame energiebron voor de 21e eeuw.
Of het nu gaat om het ingangspunt van de huishoudelijke waterleiding of om het gebruikspunt van water: BWT´s in Europa vervaardigde producten hebben zichzelf al in miljoenen toepassingen bewezen. Met zijn nieuwe, gepatenteerde Magnesium-Mg2+ tafelwaterfilters voor het bereiden van koffie en thee, filters voor wateroptimalisatie voor koffiezetapparaten, verkoopautomaten, bakovens en stoommachines, ingebouwde filters, drinkwaterapparaten en apparaten voor omgekeerde osmose en UV-technologie biedt BWT nu ook innovatieve en compacte producten voor water van de allerhoogste kwaliteit voor eindconsumenten.