Innovaties - BWT Best Water Technology 

Innovaties

De Best Water Technology Group is in 1990 opgericht en vandaag de dag is het bedrijf Europa´s marktleider op het gebied van watertechnologie. Deze prominente positie heeft BWT te danken aan een reeks aan revolutionaire uitvindingen, producten en processen waarmee het bedrijf de normen voor efficiëntie en milieuvriendelijkheid voor de waterzuiveringstechnologie opnieuw heeft vastgesteld.  

Dit zijn de voornaamste, technologische mijlpalen in de geschiedenis van het bedrijf:

 

2013 BWT stelt een nieuwe norm vast voor veilig drinkwater met de wereldprimeur van het E1-filter. Door de revolutionaire technologie is het mogelijk om in slechts 30 seconden het filter te vervangen.
De Mg2+-technologie / silver-free – 100% zilvervrij en met magnesium verrijkt water. Bestmax BALANCE – een nieuwe generatie filters met de meest betrouwbare bescherming tegen corrosie, waarmee u koffie van de hoogste kwaliteit op tafel zet. Rondomat Duo H – de eerste grootschalige waterontharder, die gebruik maakt van de nieuwe, anorganische ionenuitwisselingshars HionEx, waarmee we aan de strengste hygiënische en veiligheidsnormen voldoen.

                                      

2012 Triple D – het gebruiksvriendelijke metersysteem met chloorkorrels voor commerciële zwembaden. OsmoVision – een systeem voor ultrazuiver water met een continu reinigende werking

 

2011

Met de gepatenteerde, innovatieve Mg2+-technologie heeft BWT voor een revolutie gezorgd in de bestaande filtermethodes voor drinkwater.
Het resultaat: uiterst smaakvol mineraalwater.
Het fumaGen CIP-systeem

2010 BWT lanceert 's werelds eerste anti-arseenfilter voor tafelwater, met een kationenwisselaar

 

2009 BWT lanceert het nieuwe programma Professionele wateroptimalisatie van gebruikspunten voor koffiezetapparaten, verkoopautomaten, bakovens en stoomapparaten.
Een nieuwe onthardingstechnologie waarbij gebruik wordt gemaakt van intelligente regeneratie en nauwkeurige mineralisatie. AQA life, AQA smart, AQA solar.

 

2008 SANISAL de wereldprimeur voor regeneratiezout voor onthardingssystemen, met desinfecterende werking..

                                        

2007

De BWT AQA perla, een wateronthardingssysteem dat op een alternatieve manier aangedreven wordt, waarmee nieuwe richtlijnen voor de waterontharding werden gesteld als het gaat om hygiëne, comfort en het milieu.
De nieuwe beschermingstechnologie tegen kalkaanslag - AQA perla en AQA total Energy

2006

fumapem® S koolstofmembraan voor directe, stationaire methanolbrandstofcellen.
De Hydrokat creëert met de katalytische verbranding van waterstof en zuurstof tijdens elektrolyse, elektrodialyse en elektrodeïonisatie nieuwe veiligheidsnormen.

Het Reaxan desinfectiesysteem voor drinkwater maakt gebruik van het Reaxan-proces dat door BWT is ontworpen ter voorkoming van legionellabesmettingen en het uitroeien van legionella in besmette warm- en koudwatersystemen. Tijdens dit proces wordt er chloordioxide in het drinkwater gemengd, wat legionella en andere bacteriën doodt. Daarnaast verwijdert dit middel slijmlagen in leidingen.

SEPTRON® Biosafe, een constante demineralisatie zonder gebruik van chemicaliën en met ingebouwde ultrafiltratie.

 

2005

PairOX, desinfectie van luchtbevochtigers, zonder chemicaliën.
AQA total Energy, alternatieve bescherming tegen kalkaanslag en corrosie.

Stuk voor stuk zeer effectieve oplossingen die gebruik maken van de innovatieve filtermedia van BWT, die verkrijgbaar zijn voor het uitfilteren van zware metalen als arseen, lood, ijzer, radium, thallium of uranium en voor het verwijderen van fluoriden. Met de processen MDA (mangaanoxideactivering) en Biox (de biologische verwijdering van mangaan met behulp van manganocenen (of bis(cyclopentadienyl)mangaan)) heeft men een effectieve methode voor het verwijderen van mangaan weten te ontwikkelen. Dit komt met name van pas bij het zuiveren van mineraalwater.

 

2004  fumapen® Hoge-temperatuurmembranen voor directe brandstofcellen.
Het desinfectiesysteem Coolzon vermindert het ogeengehalte in waterkoelingssystemen.

 

2003

BWT ontwikkelt een manier waarop legionella in drinkwater vernietigd kan worden.

 
B-Safe: ultrafiltratie, bestaande uit holle-vezelmembranen, die toegepast wordt bij het tappunt van het drinkwater ('gebruikspunt'). 
  

2002 fumion® F geperfluoreerde polymeren voor brandstofcellen met lage temperaturen.

 

2001 AQA total Plus-filtersystemen met PN 18 voor een alternatieve bescherming tegen kalkaanslag en corrosie

 

1999 Het Teilstrom O3-proces voor het verwijderen van mangaan uit mineraalwater.

 

1997

De bipolaire technologie van BWT betekende een doorbraak in de bescherming zonder chemicaliën tegen kalkaanslag voor drinkwaterinstallaties. Alle belangrijke mineralen blijven in het water behouden als gevolg van deze technologische innovatie.

 

1996

De ontwikkeling van composietmembranen vormt de voorbode van een reeks mijlpalen in de brandstofceltechnologie, die sindsdien internationaal geprezen zijn..

 

1995

DVGW (de Duitse technische en wetenschappelijke vereniging voor gas en water) testen de grootschalige ontharders

 

1994

Met SEPTRON® introduceert BWT 's werelds eerste elektrodeïonisatiemodule (EDI) met spiraalwikkels. De EDI-technologie maakt het mogelijk om leidingwater snel en veilig in ultrazuiver water om te zetten. Ultrazuiver water van hoge kwaliteit, met lage conductiviteit en dat microbiologisch gezien zuiver is, wordt met name in de farmaceutische branche gebruikt bij de productie van geneesmiddelen en IV-oplossingen, alsook in de biotech-branche.

  

1988 Bipolaire membranen voor de elektrochemische ontleding van water.

 

1986

Duplex wateronthardingsstations.

1983

Spoelwaterfilter met een spoelwatersysteem met een vacuümring.

 

1981

Beschermingsfilter PN 16 met GS-certificaat (veiligheid).

 

1979 De Quantozone-methode voor zwembaden.

 

1970 Ozonmethode

 

1957 Apparaat voor het doseren van mineralen