BWT in België - BWT Best Water Technology 

BWT in België

In oktober 1964 kondigde Sobelco , Société Belge de Condensation et de Mécanique, aan haar moedermaatschappij , het Franse bedrijf Degrémont , aan afstand te willen doen van haar waterbehandelingsafdeling ...
Permo, in die tijd een filiaal van de Groep Degrémont transformeerde op 1 mei 1964 de afdeling tot een bedrijf, welke de naam Aquafilter kreeg.

De heer Clerckx, CEO werd wegens ziekte vrij snel vervangen door dhr. Noullet. Aquafilter ontwikkelt samen met Permo tot 1 januari 1987, toen Permo door Degrémont verkocht werd aan de Duitse Benckiser Group. Het kreeg de naam Wassertechnik NV .

 

Maar Benckiser had reeds een importeur van waterbehandelingsapparatuur in België, namelijk Facq. Vervolgens werd er een overeenkomst gesloten met dhr. Paul Vanden Dael en zijn familie. Zo werden zij hoofdaandeelhouder van Wassertechnik NV en kregen de operationele leiding in handen.


De historiek van bedrijven, is zoals de historiek van families , vaak ingewikkeld . In 1990 verkoopt Benckiser zijn divisie waterbehandeling ( d.w.z. Benckiser Wasser Technik - BWT ... ) aan de heren Weissenbacher en Canine, respectievelijk de leiders van de Oostenrijkse en de Italiaanse dochterondernemingen. De nieuwe groep kreeg de naam BWT, wat staat voor: Best Water Technology ....

 

Deze nieuwe groep zal in 1993 de controle over Wassertechnik NV nemen en benoemt Massimo Grassi aan het hoofd van wat BWT Wassertechnik Belgium wordt. Later wordt dit simpelweg BWT Belgium dat in 1997 zal verhuizen naar de huidige locatie in Zaventem.

Met de komst van een deel van het personeel van Babcock Wanson in 1996 werden onze activiteiten uitgebreid met een industriële waterbehandelingsafdeling.

 

Aan het einde van 2003, heeft de BWT Groep Dominique Boucly gevraagd om de leiding van BWT Belgium over te nemen van Massimo Grassi, omdat deze een andere functie kreeg binnen de groep. Samen met de managers en medewerkers van BWT Belgium heeft het directieteam haar best gedaan om BWT Belgium verder te ontwikkelen. Met de overname van Benchem in 2004, BWT Belgium niet alleen toegang tot de chemische waterbehandeling maar werden ze ook fabrikant van vloeibare producten voor CV-behandeling in België en creëerden BWT Belgium verder banen.