SoluTECH voor behandeling van verwarmingswater: de juiste reflex bij elke cv-onderhoudsbeurt

19.8.2015 0:00  

Waterbehandeling raakt in België meer en meer ingeburgerd als de manier bij uitstek om te zorgen voor watergebruik met meer comfort, meer hygiëne, minder onderhoud en meer bescherming. Nochtans wordt het nog veel te vaak enkel met sanitair water geassocieerd. Onterecht, legt waterbehandelingsspecialist  Best Water Technology (BWT) uit. Ook verwarmingswater heeft er alle baat bij om van tijd tot tijd te worden behandeld om corrosie en kalkaanslag te vermijden of te verwijderen. Geen overbodige luxe, want die zorgen ervoor dat het rendement van uw cv-ketel aanzienlijk daalt, misschien zonder dat u het zelf in de gaten heeft. Met de SoluTECH-oplossingen van BWT wordt het behandelen van het water in centrale verwarming, zonnecollectoren en vloerverwarming eenvoudiger dan ooit. Vraag er dus uw cv-installateur naar bij elk onderhoud.

 

Preventief of probleemoplossend

Corrosie en kalkaanslag, vastzittende pompen, veelvuldig ontluchten van radiatoren, boilergeluiden…  Het zijn stuk voor stuk tekenen dat er iets verkeerd is met het water dat door uw cv-buizen, uw vloerverwarmingsleidingen of uw zonnecollectoren loopt. Problemen met het verwarmingswater kunnen zorgen voor een enorm verlies aan warmte en een aanzienlijke rendementsdaling van uw ketel.


Nochtans zijn al deze problemen op een heel eenvoudige manier te vermijden of op te lossen met SoluTECH, het nieuwe gamma verwarmingswaterproducten van waterbehandelingsspecialist BWT. Het SoluTECH-gamma bestaat uit vloeibare producten – voor elke verwarmingsmethode is er een specifiek SoluTECH-product ontwikkeld – die een cv-installateur heel makkelijk kan toevoegen aan het verwarmingswater: 500 ml tot 1 liter product volstaan om 100 liter verwarmingswater te behandelen. De vloeibare SoluTECH-producten worden in België geproduceerd.


Een behandeling met SoluTECH is erop gericht om problemen op te lossen, maar u kan bepaalde SoluTECH producten zeker ook preventief laten toevoegen bij elk cv-onderhoud. Het product zelf vraagt slechts een minimale meerprijs bovenop de kosten van uw tweejaarlijks onderhoud en u vermijdt er een hoop verwarmingsproblemen mee.


De SoluTECH-oplossingen van BWT zijn beschikbaar bij de sanitaire groothandel. Richtprijzen variëren van 30 tot 45 euro, excl. btw  en werkuren.


 

Meer info?

 

BWT(Best Water Technology)

Leuvensesteenweg 633
B-1930 Zaventem
tel. +32 2 758 03 10
fax +32 2 758 03 33
e-mail:
bwt@bwt.be

www.bwt.be