Word specialist in waterbehandeling dankzij de BWT@aqademy-opleidingen voor professionelen

4.3.2013 0:00   BWT Belgium

BWT (Best Water Technology) start met een opleidingsprogramma voor installateurs waarmee elke vakman met een basiskennis sanitair en/of centrale verwarming zijn kennis inzake waterbehandeling kan opfrissen of verrijken: BWT@aqademy. BWT biedt de keuze tussen dagopleidingen in sanitaire waterbehandeling of avondopleidingen in cv-waterbehandeling, in commerciële vaardigheden, in onderhoud of indienstname. Alle opleidingen bestaan uit een deel theorie en een deel praktijk en vinden plaats in de kantoren van BWT te Zaventem waar een nieuwe testbank is klaargezet om de cursisten in een optimale omgeving te ontvangen.


De opleidingen sanitaire waterbehandeling duren van 8u30 tot 15.30 u.en kunnen op 2 niveaus worden gevolgd, afhankelijk van de basiskennis van de cursist. Starters leren via een basiscursus hoe de installatie van filtratie en waterverzachter dient te gebeuren, krijgen informatie over garantie, dienstverlening, wetgeving enz. In de voortgezetten cursus (niveau 2) leren cursisten meer over het verschil tussen kalkneutralisatie en waterverzachters en komt ook het thema doseren aan bod. In niveau 3 voor experten worden de nieuwste producten en technologiën behandelt en leert men ook perfect berekeningen uitvoeren.


In de avondopleidingen cv-waterbehandeling komen o.a. alle toepassingen van cv-waterbehandelingen aan bod (centrale verwarming maar ook vloerverwarming en zonne-installaties), de mogelijke problemen, beschikbare producten en frequentie van gebruik aan bod.


Bij de opleiding commerciële vaardigheden gidst BWT de cursisten gedurende een halve dag door verschillende aspecten van waterbehandeling (typische problemen, wateranalyse, producten...)  en deelt het bedrijf haar ervaring inzake oplossingsgericht denken aan de hand van concrete cases. De cursisten krijgen ook de nodige achtergrondinformatie om berekeningen en offertes te maken en heel wat argumenten en ondersteunende tools die zij daarna tijdens hun gesprekken met hun klanten kunnen gebruiken.


De opleidingen onderhoud en indiensttelling ten slotte, zijn de springplanken bij uitstek om een echte waterbehandelingsexpert te worden, maar zijn wel enkel toegankelijk voor installateurs met een gevorderde kennis inzake sanitaire waterbehandeling. Hiervoor kunnen voorafgaand de opleidingen sanitaire waterbehandeling worden gevolgd.  


De BWT@aqadamy-opleidingen vinden plaats op verschillende data in maart, april, mei, september en oktober. Ze kosten 45 euro voor een halve dag. Cursusmateriaal en lunch zijn inbegrepen.


Voor meer info, opleidingsdata  en inschrijvingen, surf naar www.bestwatertechnology.be, mail naar sales.bwtbe@bwt.be of neem contact op met Hendrik Doms op 02/757 03 20.

 

 

 

 

Meer info?

 

BWT(Best Water Technology)

Leuvensesteenweg 633
B-1930 Zaventem
tel. +32 2 758 03 10
fax +32 2 758 03 33
e-mail:
bwt@bwt.be

www.bwt.be