Filtratie van stadswater

BWT lanceert met E1 de meest onderhoudsvriendelijke waterfilter op de markt

4.8.2014 0:00   Belgium

Om uzelf en uw gezin te voorzien van hygiënisch water om te drinken, te koken, te baden en te wassen, is het plaatsen van een waterfilter steeds een goed idee. Maar waterfilters moeten ook regelmatig worden onderhouden. En dat wordt in de praktijk nog veel te vaak vergeten. Precies daarom lanceerde waterbehandelingsspecialist BWT het E1-filtersysteem: een filter die u slechts om de 6 maand moet vervangen en die zo eenvoudig is in onderhoud dat hij minstens 10 jaar lang voor zuiver drinkwater kan zorgen. Gegarandeerd!

Waterfilters

Zelfs als u geen kraantjeswater drinkt, gebruikt u nog steeds leidingwater voor tal van andere toepassingen: om te koken, te douchen, te wassen, uw dieren van drinkwater te voorzien… Leidingwater bevat echter steeds schilfers, roestdeeltjes, grondpartikels… Die zorgen er niet alleen voor dat het water uit uw kraan veel minder hygiënisch is dan u wel zou denken, ze vormen ook een aanslag op uw sanitaire installatie.

Om uw huishouden van hygiënisch water te voorzien en uw sanitaire installatie te beschermen tegen vuil en verontreiniging, vormt het plaatsen van een waterfilter direct na de waterteller – slechts een kleine investering trouwens – een perfecte eerste stap in de goede richting. Als u naast zuiver water ook kalkvrij water wil, kan u de waterfilter trouwens ook combineren met een waterverzachter.

Maar welke waterfilter u ook koopt, hij vraagt op regelmatige basis onderhoud om hygiënisch water te kunnen blijven verzekeren. En daar wringt bij veel gezinnen en bij veel filters het schoentje…


Toppunt van onderhoudsvriendelijkheid

Met E1 stelt BWT het meest onderhoudsvriendelijke waterfiltersysteem ooit voor: uniek dankzij zijn eenvoud in gebruik en zijn ingenieus alarm.

In de eerste plaats hoeft u de filterelementen van E1 slechts om de 6 maanden te vervangen. U wordt trouwens verwittigd wanneer het filterelement verzadigd is aan de hand van een rood lichtje dat gaat pinken. Dat vervangen kan u makkelijk zelf en dat in minder dan 30 seconden. U schuift eerst gewoon de hendel op de E1-filter naar onderen en sluit zo de watertoevoer af. Daarna brengt u de handgreep naar omhoog waardoor het hygiënereservoir (filterbokaal en filterelement) automatisch vrijkomt. Plaats het nieuwe filterelement, sluit de handgreep, zet vast en klaar!

Daarnaast hoeft u slechts één keer per jaar naar de sanitaire groothandel te lopen om vervangelementen. Bij de plaatsing van de E1-filter krijgt u namelijk meteen een tweede bokaal met filterelement bijgeleverd (u heeft dus in het eerste jaar geen extra aankoop) en daarna worden de E1-filterelementen steeds per 2 verkocht (u koopt dus telkens één aan voor één jaar onderhoud).


10 jaar garantie

BWT geeft u 10 jaar garantie op de filter als u de garantiekaart die bij het product in de doos zit, invult en terugstuurt. Samen met het onderhoudsgemak bent u hierdoor nog extra zeker van minstens 10 jaar zuiver water.

Hebt u al een filter staan en wil u deze graag vervangen? Geen probleem: de E1-filter heeft standaardafmetingen en kan eenvoudig aangesloten worden, zonder extra kosten.


Praktisch

De E1-filter en de -filterelementen zijn verkrijgbaar bij de sanitaire groothandel. De E1-filter, incl. 2 filterelementen, kost 299,43 euro (excl. btw en plaatsing). Voor de plaatsing van de E1-filter raden wij u graag de VIP-installateurs van BWT aan. Die kan u vinden op www.bestwatertechnology.be.

De E1-filterelementen worden per twee verkocht en kosten 20,20 euro (excl. btw).

 

Meer info?

BWT(Best Water Technology)
Leuvensesteenweg 633
B-1930 Zaventem
tel. +32 2 758 03 10
fax +32 2 758 03 33
e-mail: bwt@bwt.be
www.bwt.be